Muziek op iPhone zetten

Geef je cijfer!

Wat vaak als lastig wordt ervaren,  vooral bij beginnende iPhone gebruikers, is het muziek op iPhone zetten met of zonder iTunes.  Dergelijke MP3-bestanden op je iPhone zetten is echter heel makkelijk als je weet hoe je dat aanpakt.  Ik geef je een stap-voor-stap handleiding waarmee je direct aan de slag kunt om direct muziek te zetten op je iPhone, iPod of iPad.

MP3 op iPhone zetten met iTunes

Hoe zet je  een MP3 bestand op je iPhone met iTunes? Dat is heel makkelijk. Kijk op de afbeelding hiernaast.  Dat is stap 1.

Stap 1:  Maak een map met al je MP3’sMuziek op je iPhone, iPad of iPod zetten

De eerste stap is om een map te maken met al je muziek erin.   Stop dus alle MP3’s in een map en noem die bijvoorbeeld “Muziek”.  Ga nu naar iTunes,  klik vervolgens op “Bestand” en daarna op “Map aan bibliotheek toevoegen”.

 • Bestand –> Map aan bibliotheek toevoegen

Stap 2:  Sluit nu je iPhone, iPad of iPod aan op je computer

Sluit nu je iPhone, iPad of iPod op aan je computer.   Open iTunes nogmaals als deze niet meer open staat en check of iTunes contact heeft met je toestel.  Zodra dit gebeurt is, klik je nogmaals op “Bestand” en ga dit keer naar “iPhone synchroniseren”.

 • Bestand –> “iPhone synchroniseren”

Op dit moment is hij je iPhone aan het synchroniseren. Dit betekent dat hij al je muziek en andere bestanden in iTunes op je iPhone zet. Als het goed is, heb je nu alle muziek op je iPhone, iPad of iPod met iTunes.

Kan ik ook muziek zetten op mijn iPhone zonder iTunes?

Nu is de vraag of je ook muziek kan zetten op je iPhone zonder iTunes?  Zo ja, hoe kan dat?  Dat ga ik je nu uitleggen!

Er is daarvoor momenteel zes verschillende software op de markt.  Om het plaatje compleet te maken.  Dit zijn ze alle 6:  MediaMonkey, Winamp,  SharePod,  CopyTransManager, PwnPlayer en GTKpod.  Ik ga echter alleen in op MediaMonkey en SharePod.

MediaMonkey

MediaMonkey is software waarmee je – net als iTunes –  muziek kunt synchroniseren met je iPhone, iPad en iPod.  Je dient echter wel iTunes geïnstalleerd te hebben voordat je MediaMonkey kan gebruiken.  Dat is eigenlijk vreemd, omdat de bedoeling is om het zonder iTunes te doen, maar iTunes levert juist de gegevens aan die MediaMonkey en andere alternatieve software nodig hebben om muziek op de iPhone, iPad en iPod te zetten. Helaas, maar waar!

Software om muziek op iphone te zetten: Mediamonkey

Tip:  Als je iTunes niet volledig wilt installeren, kun je dat ook omzeilen door een kleine “hack” toe te passen.

 1. Download allereerst iTunes (de .exe-file)
 2. Vervolgens moet je .exe veranderen in .Zip
 3. Haal vervolgens Apple Mobile Device Support en QuickTime (allebei .MSI-files) eruit.
 4. Installeer beide
 5. Nu hoef je iTunes niet meer te installeren!

Deze hack ontlenen we aan Damien O’Brien van Make Use of.

For those who don’t want to install iTunes, there is a hack:

 1. Download the iTunes.exe file
 2. Rename the .exe to .zip
 3. Open up the zipped file and extract AppleMobileDeviceSupport.msi and QuickTime.msi
 4. Install these two files.

You can then sync your iPhone with Media Monkey without iTunes.

SharePod:  MP3 op iPhone

Met SharePod kun je niet alleen iPhone apps downloaden, maar ook MP3 op je iPhone zetten zonder iTunes.  SharePod’s top functie is om muziek te synchroniseren met je iPhone. Niet meer en niet minder.  Ook SharePod vereist een installatie van iTunes voordat het kan werken. Pas de bovenstaande hack toe als je dit wilt omzeilen!

Muziek op je iPhone zetten met Sharepod

Conclusie

Je kunt dus muziek op je iPhone, iPad en iPod zetten met en zonder iTunes.  Voor zonder iTunes heb je twee belangrijke software: MediaMonkey en SharePod. Beide kunnen op een gemakkelijke manier muziek synchroniseren met je iPhone en iPod, maar vereisen wel een installatie van iTunes.  Daarnaast kun je ook met iTunes muziek synchroniseren door eerst op bestand te klikken,  en dan op Synchroniseren.

Heeft u nog vragen.  Laat een reactie achter of plaats je vraag op onze Facebook pagina.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>