Gratis bellen met iPhone en iPad

Geef je cijfer!

Je iPhone kan véél meer dan je denkt.  Tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone of een tablet en weet je;  dat betekent dat je eigenlijk een kleine computer bij je hebt.    Zo kun je dus met je iPhone en iPad onderling bellen en dat helemaal gratis.  Je hebt daar twee krachtige iPhone en iPad apps voor:  Skype en Viber.

Viber om gratis te bellen

Viber app

Met Viber kun je gratis bellen.   Viber is een revolutionaire app voor zowel de iPhone als iPad.  Zodra je Viber geïnstalleerd hebt kun je met andere iPhone en iPad-gebruikers gratis bellen.  Het mooie is tevens dat je ook gratis kunt beeldbellen.  Je kunt met de “VGA camera” aan de voorkant van je iPhone eigenlijk “webcammen”, wat ook wel beeldbellen genoemd wordt.  Supercool, toch?

Zijn er écht geen addertjes onder het gras?  Nee.  Viber is 100% gratis!

Het verschil met Skype is dat je alléén je telefoonnummer moet invoeren wanneer je Viber voor het eerst configureert.  Je hoeft je dus niet te registreren, zoals dat wel bij Skype het geval is!

Je kunt hiermee bellen naar iedereen over de gehele wereld, mits Viber dus geïnstalleerd staat.   Ik gebruik het regelmatig en bespaar op deze manier een hoop belminuten!

Google Voice App

Google Voice iPhone app

Met de Google Voice app kan een ieder gratis bellen. Je hebt daarvoor echter wel een Google Voice-account nodig die je hier kunt maken. Het is in feite een digitale telefoonnummer, wat mensen kunnen bellen. Ze kunnen je bellen met hun iPhone, Blackberry en Android-toestel en daarom heeft Google Voice een groot bereik.  Het nadeel hiervan is dat je alleen naar USA en Canada-nummers gratis kunt bellen.  In Nederland kost het je wel geld, maar is het absoluut goedkoop!

Ik raad je echter aan om te gaan voor Viber of Skype, omdat die hélemaal gratis zijn.  Echter, Viber kan alleen met iPhone’s onderling communiceren alsmede Skype.  Het bereik van die iPhone en iPad apps is daarom niet groot in tegenstelling tot Google Voice-app.

Bovendien kun je met Google Voice ook gratis sms’en naar één ieder met een Google Voice-telefoonnummer.

 Talkatone

Talkatone gaat een stap verder dan Google Voice en stelt  iPhone en iPad-gebruikers om te bellen via Wi-Fi. Google Voice doet dit nog niet, omdat ze bang is dat ze hiermee de telecomproviders op hun dak krijgen. Die willen immers dat je data verbruikt, zodat zij geld kunnen verdienen.  In ieder geval met Talkatone kun je via Wi-Fi lekker gratis sms’en en bellen.  Ook met je dataverbinding kun je dit!

Nadeel van Talkatone is dat ze net als Google Voice alleen gratis sms’en en bellen aanbieden in de Verenigde Staten en Canada.

Een ander nadeel is dat Talkatone advertenties bevat.  Als je wilt dat er geen advertenties geplaatst worden in de app, dan dien je de “premium” versie aan te schaffen die deze advertenties verwijdert.

 

 

 

 

 

Last but not least,  de Skype app voor iPhone en iPad

Skype voor iPhone en iPad

Met Skype voor iPhone en iPad heb je beschikking over Skype, zoals je die kent van de computer, maar dan voor je iPhone of iPad.  Dit maakt beeldbellen,  chatten en normaal bellen op je iPhone en iPad makkelijk.  Je kunt zowel gebruik maken van een dataverbinding als van Wi-Fi om contact te krijgen met je vrienden, familie en kennissen van over heel de wereld!

Ook kun je een videoconferentie met je iPhone of iPad houden via Skype.  Zo kun je zakelijke contacten nu bedienen en inlichten via je iPhone of iPad.  Aangezien de iPad een groter beeldscherm heeft dan de iPhone, wat geheel logisch is,  kun je het best beeldbellen en een video chat uitvoeren met iPad.  Met de iPad kun je bijvoorbeeld tijdens het bellen en videochatten ook “chatten”, wat met een iPhone niet kan.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kun je ze stellen op ons Facebook-pagina of in het reactieveld hieronder.   Wij,  en trouwe bezoekers met ons,  staan klaar om je te helpen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>